Believe Channel

Believe Channel

Το Believe Channel δημιουργήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων μέσα από την εκκλησία Αθηνών. Το 2011, ο πρεσβύτερος της εκκλησίας, μέσα από την αναζήτησή του για ευαγγελισμό είχε την ιδέα ενός καναλιού που να μπορεί να μεταδίδει το Λόγο του Θεού κάθε Σάββατο σε ανθρώπους οι οποίοι δεν αποφασίζουν ή δεν μπορούν να έρθουν στην εκκλησία.

www.believechannel.org
www.facebook.com/BelieveChannel.org
twitter.com/believetv_org

Believe ChannelΜοιράστηκε αυτήν την ιδέα με κάποια άτομα της εκκλησίας και αποφάσισαν να προχωρήσουν στην πραγματοποίησή της. Δεν ήταν εύκολο, διότι η χώρα μόλις είχε μπει σε καιρό μεγάλης οικονομικής κρίσης, και οι άνθρωποι δεν είχαν χρήματα, χανόντουσαν περιουσίες, ο κόσμος έμενε άνεργος, και πολλά μέλη μας επέστρεψαν στις χώρες τους.

Παρόλα αυτά, με τη χάρη και τη βοήθεια του Θεού, μαζεύτηκε το ποσό που χρειαζόταν και να αγοραστεί ο απαραίτητος εξοπλισμός ώστε να λειτουργήσει το κανάλι Believe Channel.

Από το 2012 φτιάχτηκε το facebook του Believe Channel και το Τwitter. Οι φίλοι στο facebook είναι περίπου 2.300 και θεωρούμε ότι είναι αρκετά καλά.

Κάθε Σάββατο γίνεται λήψη και απευθείας μετάδοση του μηνύματος από το Λόγο του Θεού, καθώς δύο με τρία άτομα είναι στις κάμερες και άλλα ένα με δύο στο κοντρόλ από όπου γίνεται όλη η διαχείριση. Μόλις τελειώνει το κήρυγμα, ανεβαίνει στο youtube και στη λίστα εκπομπών του καναλιού. Κάθε Σάββατο μπαίνουν περίπου από 10-20 άτομα για να παρακολουθήσουν ζωντανά το κήρυγμα.

Το κανάλι είναι σε λειτουργία 24 ώρες το 24ώρο, με πολλούς ύμνους, ξένους και Ελληνικούς. Μέσα στο πρόγραμμα του καναλιού θέλουμε να υπάρχουν και εκπομπές, κάτι που προσπαθήσαμε να ξεκινήσουμε αλλά λόγω έλλειψης στούντιο προς το παρών είναι δύσκολο. Έγινε κάποια προσπάθεια να ξεκινήσουμε γυρίσματα σε μια αίθουσα, αλλά η λήψη δεν ήταν καλή διότι υπήρχε έντονος εξωτερικός θόρυβος, με αποτέλεσμα να σταματήσουμε.

Μέσα στα σχέδια μας, είναι πολλές εκπομπές που θα δημιουργηθούν κυρίως από νέους. Επιθυμούμε το κανάλι να γίνει ιδιαίτερα ελκυστικό στη νεολαία καθώς πιστεύουμε ότι στην εποχή μας οι νέοι χάνουν την επαφή τους με το Ευαγγέλιο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το κανάλι λειτουργεί με εθελοντές που οι περισσότεροι είναι νέοι.

Believe ChannelΑυτή τη στιγμή το κανάλι χρειάζεται αναβάθμιση ώστε να μπορέσει να προχωρήσει και να εξελιχθεί. Χρειαζόμαστε επειγόντως νέες κάμερες, καθώς το κόστος επισκευής είναι σχεδόν το ίδιο με της αγοράς. Επίσης χρειαζόμαστε ένα στούντιο για λήψεις καθώς και άλλο εξοπλισμό.

Όπως και να έχει, ευχαριστούμε το Θεό για την υλοποίηση αυτής της ιδέας, και παρακαλούμε πολύ να μας έχετε στις προσευχές σας ώστε αυτό το κανάλι να γίνει ένα μεγάλο εργαλείο για ευαγγελισμό.


Επιστροφή