Έντυπα

Βήματα προς τον Χριστό

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τον Ιησού Χριστό, το μοναδικό πρόσωπο που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μιας ψυχής, οδηγώντας τα ασταθή βήματα στο μονοπάτι της ειρήνης. Βήμα προς βήμα οδηγεί τον αναγνώστη σε μια διαδρομή γεμάτη με τη χάρη και την προστατευτική δύναμή του Ιησού Χριστού.

Σε μορφή PDF Βήματα προς τον Χριστό

Η επί του όρους ομιλία

Είναι το ωραιότερο κήρυγμα που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Το κήρυγμα αυτό Χριστός το έδωσε πρώτα στους μαθητές Του, σε μια βουνοπλαγιά.

Στην αρχή μακαρίζει κάποιους ανθρώπους, εξηγώντας γιατί είναι μακάριοι. Έπειτα αναφέρει ποια είναι η αποστολή τους μέσα στον κόσμο. Επαναλαμβάνοντας τη φράση «ηκούσατε ότι ερρέθη», δίνει έκταση σε κάποιες από τις Δέκα Εντολές, η οποία έκταση ισχύει για όλες, καθώς και σε κάποιους κοινωνικούς νόμους της Παλαιάς Διαθήκης. Ακολουθεί η Κυριακή Προσευχή που τη γνωρίζουν όλοι οι άνθρωποι εξ απαλών ονύχων, και κλείνει την ομιλία Του με κατευθύνσεις που δίνει στους μαθητές Του πώς να διάγουν τη ζωή τους επάνω στη γη.

Την επί του ΄Ορους Ομιλία βρίσκουμε στην Αγία Γραφή στο κατά Ματθαίον ευαγγέλιο και στα κεφάλαια ε΄-ζ΄(5-7).

Σε μορφή PDF Η επί του όρους ομιλία

Η ιστορία της απολυτρώσεως

Στην αρχή της περασμένης χιλιετηρίδας, παγκόσμια γεγονότα άφησαν ένα μεγάλο ερωτηματικό να αιωρείται στον ορίζοντα. Είμαστε εμείς οι άνθρωποι προορισμένοι για περισσότερες δυσκολίες και βάσανα ή η ενόραση του αύριο πρόκειται να μεταβληθεί προς το καλύτερο;

Μερικοί στρέφουν τις ελπίδες τους προς τους πολιτικούς και τους επιστημονικούς ηγέτες, αλλά η πλειοψηφία των φιλοσόφων, των παγκόσμιων αρχηγών και των κληρικών είναι περισσότερο επιφυλακτική.

Υπάρχει πουθενά ελπίδα και καθησύχαση; Μάλιστα, υπάρχει. Γι' αυτούς που προτιμούν να μην πτοηθούν από την απόγνωση και σκέπτονται ότι ο Θεός αναμφίβολα γνωρίζει τη δυσχερή ανθρώπινη κατάσταση και θα μεταβάλλει τη ροή των γεγονότων με τρόπο εντυπωσιακό, υπάρχει διέξοδος. Οι αναγνώστες όμως αυτού του βιβλίου θ ανακαλύψουν βαθύτερες σκέψεις πάνω στις οποίες θα βασίσουν την αισιόδοξη άποψή τους. Η πίστη θα γεννηθεί στις καρδιές τους καθώς μελετούν τη διαφωτιστική και δυναμική αφήγηση των έντονων αγώνων της ανθρωπότητας κατά των σκοτεινών δυνάμεων του κακού. Η αφήγηση στηρίζεται επάνω στο βιβλικό θέμα της αιωνόβιας διαμάχης μεταξύ των θεϊκών και των σατανικών δυνάμεων, για τον έλεγχο της θέλησης των ανθρώπινων όντων.

Σε μορφή PDF Η ιστορία της απολυτρώσεως

Πατριάρχες και Προφήτες

Αρχίζοντας από τη Δημιουργία, το βιβλίο αυτό αναφέρεται στα συναρπαστικά και με χρονολογική αλληλουχία γεγονότα, τα οποία καλύπτουν μια περίοδο τριών χιλιετηρίδων.

Μετά την περιγραφή της δημιουργίας του κόσμου, ακολουθεί η πτώση του ανθρώπου με όλα τα επακόλουθά της, το κοσμοϊστορικό γεγονός του κατακλυσμού σε όλες τις λεπτομέρειές του, ο Πύργος της Βαβέλ ο οποίος αποτέλεσε την αρχή της διαίρεσης του γήινου πληθυσμού, η ιστορία του Αβραάμ – πατριάρχου του λαού Ισραήλ, η παράδοση στην ανθρώπινη φυλή του αιώνιου νόμου του Θεού στο όρος Σινά, η οργάνωση του λαού Ισραήλ με θεοκρατικό σύστημα, και φθάνει μέχρι το βασιλιά Δαβίδ.

Βασίζεται στα βιβλία της Γραφής από τη Γένεση μέχρι Β΄Σαμουήλ.  Είναι το πρώτο από τα πέντε βιβλία που αναφέρονται σε όλη την Αγία Γραφή, τηρουμένης της χρονολογικής διαδοχής των γεγονότων.

Σε μορφή PDF Πατριάρχες και Προφήτες