Επιστολή Σχετικά με τον

κ. Κ. Μουρούτη

Επιστολή Σχετικά με τον κ. Κ. Μουρούτη

Εκ μέρους της Διοίκησης της Χριστιανικής Εκκλησίας των Αντβεντιστών της Εβδόμης Ημέρας.

Σχετικά με την υπόθεση του κ. Κωνσταντίνου Μουρούτη, έχει υποπέσει στην αντίληψή μας ότι έχει πάρει διαστάσεις η υπόθεση της ανεπάρκειάς του ως επιστήμονα και η παρουσίαση μη γνήσιων πτυχίων του. Στην έρευνα αυτή, έχει εμπλακεί και το όνομα της Εκκλησίας μας οπότε θεωρούμε δόκιμο να απαντήσουμε σε κάθε προσπάθεια συσχέτισής μας με τον κ. Κωνσταντίνο Μουρούτη.

Γνωστοποιούμε ότι ενώ αρχικά αποτελούσε μέλος της Εκκλησίας μας, λόγω των ακραίων απόψεών του οι οποίες δεν εκφράζουν τις επίσημες θέσεις μας, καθώς και της μη αποδεκτής συμπεριφοράς του, με συλλογική απόφαση τον Ιούνιο του 2013 διαγράφηκε από μέλος και έκτοτε δεν έχει καμία επίσημη σχέση με τους Αντβεντιστές της Εβδόμης Ημέρας. Ως εκ τούτου παρακαλούμε να μην υπάρχει κανένας συσχετισμός μεταξύ του κ. Μουρούτη και της Εκκλησίας μας.

Επίσης θα θέλαμε να κάνουμε γνωστό ότι η Εκκλησία των Αντβεντιστών δεν είναι αίρεση όπως αναφέρεται στα εν λόγω δημοσιεύματα. Αποτελεί αναγνωρισμένη Εκκλησία από το Ελληνικό κράτος και έρχεται σε αρμονία με τα βασικά δόγματα του Χριστιανισμού, όπως η Αγία Τριάδα, η Σταύρωση και η Ανάσταση του Ιησού Χριστού και η Δευτέρα Παρουσία.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση.


Επιστροφή