Πύργος

Πύργος

Μετακόμισα με την οικογένειά μου στην Αμαλιάδα το 2001 και αμέσως ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε στη Δυτική Πελοπόννησο. Ένας από τους τρόπους ευαγγελισμού ήταν το να μοιράσουμε κάρτες για δωρεάν Βιβλικές μελέτες και μία δωρεάν Αγία Γραφή.

ΠύργοςΤο έργο στον Πύργο ξεκίνησε από μια απάντηση που λάβαμε από κάρτες που είχαμε μοιράσει στην πόλη. Η πρώτη επίσκεψή μας στο σπίτι της κυρίας που μας έγραψε ήταν το καλοκαίρι του 2006. Η οικοδέσποινα μας δέχτηκε με χαρά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης γνωρίσαμε και την αδελφή της. Μιλήσαμε μαζί τους και κάναμε μια εισαγωγή στις Βιβλικές μελέτες που θα είχαμε μαζί τους. Η οικοδέσποινα, στη συνέχεια μας σύστησε και στη μητέρα της, η οποία ήδη μελετούσε την Αγία Γραφή σε σταθερή βάση και πήγαινε τακτικά σε μια Διαμαρτυρόμενη εκκλησία της πόλης. Η μητέρα είναι μια πολύ κοινωνική γυναίκα, χήρα με πολλά παιδιά και εγγόνια. Το σπίτι της είναι πάντοτε γεμάτο από παιδιά, εγγόνια, συγγενείς και φίλους. Ο Θεός άνοιξε την καρδιά και το σπίτι της για εμάς και το μήνυμά Του, κι έτσι ξεκινήσαμε Βιβλικές μελέτες. Στην αρχή λίγοι παρακολουθούσαν τις μελέτες, καθώς οι περισσότεροι κρυφογελάγανε. Ο Θεός όμως απάντησε στις επίμονες προσευχές και προσπάθειές μας και τα τελευταία τρία χρόνια το ενδιαφέρον τους αυξήθηκε. Το 2014 η κυρία που άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της σε μας, άνοιξε και την καρδιά της στον Ιησού Χριστό και βαπτίστηκε. Το παράδειγμά της ακολούθησε λίγο αργότερα και η αδελφή της.

Όταν είδαμε ότι το σπίτι τους δεν μας χωρούσε πλέον όλους, βρήκαμε με τη βοήθεια Του Θεού έναν χώρο που όμως χρειαζόταν ανακαίνιση. Περίπου δέκα άτομα από την οικογένειά τους και τους φίλους τους εργάστηκαν εθελοντικά. Μεταξύ αυτών ήταν και ο σύζυγός της, ο οποίος παλαιότερα ήταν ενάντιος σε θρησκευτικές συζητήσεις.

Ο Λόγος του Θεού άγγιξε τις καρδιές των μελών αυτής της οικογένειας και το Άγιο Πνεύμα άλλαξε τις ζωές τους, τώρα μέσω αυτών η αγάπη για τον Θεό ξεχειλίζει και στους γύρω τους. Το Φθινόπωρο του 2015 βαπτίστηκε και η πεθερά της μικρότερης αδελφής, ενώ άλλα πέντε άτομα εκφράσανε την επιθυμία να βαπτιστούν.

ΠύργοςΗ εκκλησία στον Πύργο έχει πολλά παιδιά. Σε συνεργασία με το Τμήμα Διακονίας Παιδιών, οργανώθηκαν διάφορες δραστηριότητες και προγράμματα. Το περασμένο καλοκαίρι, ο Θεός άγγιξε τις καρδιές κάποιων ανθρώπων από το εξωτερικό οι οποίοι χρηματοδότησαν ώστε αυτά τα παιδιά να παρευρεθούν στην συνάντηση νεολαίας, στον Κάλαμο. Περίπου είκοσι παιδιά απόλαυσαν για μια εβδομάδα τη φύση, τη θάλασσα, το παιχνίδι, το υγιεινό φαγητό, τη λατρεία και την αγάπη του Θεού. Ναι, εκείνη την αγάπη του Θεού που εκδηλώθηκε με το δικό της τρόπο μέσα από τις καρδιές, τα λόγια και τις πράξεις, τόσο των διοργανωτών του προγράμματος όσο και των παιδιών του Πύργου. Και όταν ήρθε η ημέρα της επιστροφής, τα παιδιά, συγκινημένα, δεν ήθελαν να φύγουν. Ελπίζουν και ανυπομονούν να ξαναπάνε στον Κάλαμο, και μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την εμπειρία τους στους φίλους και στους συγγενείς τους.

Μέχρι στιγμής έχουμε τρία βαπτισμένα μέλη στον Πύργο. Τρεις φορές την εβδομάδα επισκέπτονται την εκκλησία Πύργου περίπου δέκα με δεκαπέντε άτομα. Δοξάζουμε τον Θεό για το έργο Του.


Επιστροφή