Ρόδος

Ρόδος

Στο όμορφο νησί της Ελλάδας μας, την Ρόδο, πιστεύουμε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να ξεκινήσει το έργο του Κυρίου. Πολύ σύντομα είδαμε τους πρώτους καρπούς.

ΡόδοςΣτη Ρόδο ζει μια κυρία η οποία γνώριζε την εκκλησία μας και διάβαζε τα έντυπά μας. Αποφασισμένη να κάνει περαιτέρω βήματα, ήρθε σε επαφή με την Ελληνική Αποστολή. Αυτή ήταν η αφετηρία μιας σειράς Βιβλικών Μαθημάτων που άρχισε να κάνει με κάποιον υπεύθυνο. Η αγάπη της για τον Κύριο ήταν αυτή που την ώθησε να μοιραστεί την πίστη της μαζί με φίλους και γνωστούς της. Ήταν έτοιμη για βάπτιση. Εκείνη όμως, για διάφορους λόγους, δίσταζε. Ο τρόπος που ξεπεράστηκαν αυτοί οι δισταγμοί και όλες οι δυσκολίες είναι θαυμάσιος, μοναδικός, και αποκαλύπτει την δόξα του Κυρίου. Τελικά η γυναίκα αυτή βαπτίστηκε και έγινε η αφορμή να διαδοθεί ο Λόγος του Θεού και να αποκαλυφθεί ο χαρακτήρας Του και σε πολλές ακόμη καρδιές.

Ένας νέος κάνει τη δική του πνευματική αναζήτηση και γνωρίζει μέσω διαδικτύου την εκκλησία μας. Στην αρχή επιφυλακτικός, αρχίζει να ζητά πληροφορίες για το ποιοι είμαστε. Μέσα από αυτή τη διαδικασία αναπτύχθηκε τέτοια σχέση μεταξύ μας που τον οδήγησε να μας εξομολογηθεί ότι κινδύνεψε να οδηγηθεί σε λάθος πνευματικά μονοπάτια, και αναγνώρισε ότι ο Θεός και μόνο ήταν Αυτός που τον προστάτεψε. Δίνοντας τον δικό του αγώνα κατάφερε με τη χάρη του Θεού, και τη στήριξη από τους εργάτες της Ελληνικής Αποστολής που επισκέπτονταν το νησί και αφιέρωναν χρόνο σε μελέτες μαζί του, να φτάσει στη βάπτιση, αναγνωρίζοντας τον Ιησού - τον Υιό του Θεού - ως τον μοναδικό του Σωτήρα, να παραδώσει τον εαυτό του σ’ Εκείνον και να ενωθεί με το σώμα της εκκλησίας Του.

Στο άρθρο αυτό αναφέραμε επιλεκτικά την ιστορία δύο ανθρώπων. Υπάρχουν όμως και άλλοι φίλοι και αδελφοί στο νησί αυτό που δίνουν τον δικό τους αγώνα. Ο Θεός βέβαια, όπως γνωρίζουμε, δεν απουσιάζει από τον αγώνα των πιστών αλλά τους στηρίζει και τους βοηθά. Το έργο που γίνεται στη Ρόδο ήταν θέμα προσευχής μιας αδελφής μας, και όχι μόνο, που ζούσε μέχρι πρόσφατα στην Πελοπόννησο. Σήμερα ο Κύριος οδήγησε τα πράγματα στη ζωή της έτσι ώστε λόγο εργασίας να κατοικεί πλέον στο νησί αυτό μαζί με την οικογένειά της, να στηρίζει τους πιστούς και να προσεγγίσει τους κατοίκους που ζουν εκεί. Είναι ένα νησί που πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα, το πλήρωμα του χρόνου, για να δοξαστεί το όνομα του Κυρίου και να επέλθει αιώνια σωτηρία στις ψυχές που την αναζητούν και ζουν εκεί.

ΡόδοςΤο όραμά μας είναι να δημιουργηθεί στα επόμενα 2 με 3 χρόνια μια ομάδα με επίκεντρο την μαθητεία και το κοινωνικό έργο μέσα από το οποίο να αναδεικνύεται ο υπέροχος χαρακτήρας του Θεού.

Σας παρακαλούμε να προσεύχεστε για το νησί της Ρόδου, για τα αδέλφια μας που πρόσφατα γνώρισαν τον Θεό και που οι συνθήκες της πνευματικής τους ζωής, και όχι μόνο, είναι δύσκολες. Σας ζητάμε να προσεύχεστε για όλους όσους αναζητούν τον δρόμο της σωτηρίας, καθώς και για εκείνους που εργάζονται και θα εργαστούν σε αυτόν τον αγρό.


Επιστροφή